Studio-T is een 64 multitrackgeluidsstudio met directe verbinding met de zaal en de opname- en oefenruimtes.

Hét pronkstuk in de studio is een volledig gerestaureerde analoge SSL 4000E mengtafel van de BBC. In 1985 is met deze tafel nog het Live Aid concert in Wembley opgenomen. Deze tafel moet voor het maken van nieuwe opnamen iedere dag opnieuw worden ingesteld.

 
 
zang-opname
drummer

Opname ruimtes

Gebouw-T beschikt over twee opname ruimtes, deze staan direct in verbinding met de studio. .  Gebouw-T fungeert naast poppodium ook als onderwijslocatie en heeft hiervoor een goede samenwerking met Zoomvliet Studio waarin de artiest centraal staat. Studenten worden hier opgeleid tot geluidstechnicus, lichtman e.d. Zij krijgen hier veel meer praktijk dan theorie en leren hier samen te werken met artiesten. De studiotechnici zijn dan ook vaak stagiaires van het Zoomvliet College en worden hier begeleidt door Cees Snellink.

opnamestudio

Live opnames

Het gebouw is voorzien van alle mogelijke bekabeling, waardoor het mogelijk is vanuit iedere ruimte opnames te maken. Ieder type signaal (digitaal/analoog) kan van én naar elke ruimte verstuurd worden over coax, ehernet of glasvezelnetwerk. Alle audiobekabeling is AES/EBU om analoge én digitale audio te kunnen versturen.
Gebouw-T maakt gebruik van een centrale Word Cock Generator, van Grimm Audio, die alle digitale apparatuur in het gebouw clockt. Hierdoor kunnen digitale signalen probleemloos naar de verschillende ruimtes gestuurd worden.. 

Dit maakt het mogelijk om tijdens een concert live opnames te maken van de nummers die de band op dat moment spelen. Zo heeft De Staat tijdens hun optreden in 2012 een aantal nummers live opgenomen in Studio-T.


Apperatuur

Studio-T beschikt over een zeer uitgebreid breed aanbod van apparatuur.  De stagiaires weten precies welk apparatuur past bij het geluid wat de artiest wil creëren.
Hiernaast is een overzicht te zien van het apparatuur waar Studio-T over beschikt.

pre-amps
tape

+ Mengtafel

SSL 4000E

+ Tape recorder

Otari MTR-90
Otari CB-113 remote

+ Speakers

Genelec 1032 BPM
Yamaha NS-10m

+ Mics

Rode Classic II
Neumann TLM103
AKG Solidtube
DPA 2011
Shure 7B
Royer R-101

+ Drum kit Tama

Kick 22"
Snare 14"
HiHat 14"
Tom 1 10"
Tom 2 12"
Tom 3 16"
Ride 20"
Crash 16"
Pedal Iron Cobra (dubble chain)

+ Rand apperatuur

AKG BX20E Spring reverb
Anthony Demaria Labs Tube Compressor/Limiter 1000
UREI LA-22
Manley VoxBox
Empirical Labs EL-8X Distressor 2x
Germanium Compressor Chandler Limited
Avalon VT 737 SP 2x
Max BCL
Focusrite ISA 220
TC-Helicon Voice Pro
Manly Langevin Dual vocal combo
Mindprint DTC
DBX 160 SL
Tc Electronic M5000
SPL Gold Mike
Eventide H3000-D/SX
Drawer 1960
Lexicon PCM91
Channeleld Limited


oefenruimte

Oefenruimtes

Gebouw-T beschikt over twee professioneel ingerichte oefenruimtes. Deze zijn beide voorzien van een hoogwaardige backline. 

Er is geen ruimte voor opslag van instrumenten of eigen backline. Wel is de volgende standaard backline in beide oefenruimtes aanwezig: 
- drumkit (kick, snare, 2x tom, floortom, hi-hat, 2x boomstand + bekken) 
- 2x gitaarversterker (Ibanez TBX150R + Vox VT50) 
- basversterker (Ashdown EB12-180) 
- zangset (3x microfoons)

Onze oefenruimtes kunnen gehuurd worden op contractbasis voor dagdelen van 4 uur per week. Beide ruimtes zijn op dinsdag t/m vrijdag van 19:00 tot 23:00 uur geopend en in het weekend van 13:00 tot 17:00 en 19:00 tot 23:00 uur.

Voor meer informatie over de oefenruimtes en de beschikbaarheid kan er een mail verzonden worden naar: beheerder@gebouw-t.nl