SSL 4000E Mengpaneel; Live Aid

Gebouw-T beschikt sinds 2011 over een professionele studio, genaamd Studio-T. In de zaal is er gekozen voor moderne digitale mengtafels, maar in de studio is er gekozen voor een geweldige analoge mengtafel. Namelijk een compleet gerestaureerde Solid State Logic 4040 E.
Deze tafel is zo geweldig omdat deze 1985 dienst deed voor Live Aid in Wembley.
Voor de Britse omroep BBC zijn er optredens van onder andere U2, David Bowie, Queen en Paul McCartney mee geregistreerd..

 
gebouw-T_3647.jpg

Live Aid

 Live aid was een 16 uur durend internationaal benefietconcert georganiseerd door Bob Geldof en Midge Ure, wat plaats vond op 13 juli 1985. Op verschillende plaatsen in de hele wereld, zoals het JKF Stadion in Philadelphia, het Wembley Stadion in Londen en andere kleinere locaties waaronder Den Haag, vonden gelijktijdig optredens plaats. Met deze concerten werd er geld ingezameld voor Ethiopië, waar hongersnood heerste. De opbrengst was vele malen hoger dan de organisatoren hadden verwacht. Zij rekenden op ongeveer 1 miljoen Britse pond (ca. 1,65 miljoen dollar). In 2001 werd door een van de organisatoren bekend gemaakt dat zij met Live Aid meer dan 150 miljoen pond (ca. 245,4 miljoen dollar) hebben opgehaald..

SSL4000

Het evenement werd in veel landen rechtstreeks uitgezonden en werd daarmee een van de grootste mediaspektakels van de wereld.
In het contract dat de BBC met alle artiesten en organisatoren tekende, stond vermeld dat de opnames van dit evenement direct na afloop werden gewist. Dit werd gedaan om illegale kopieën tegen te gaan. Dankzij een medewerker van de BBC zijn de banden met de opnames gekopieerd en toch bewaard gebleven.

SSL4000 mengpaneel

Bob Geldof heeft na het vinden van veel illegale kopieën alles op dvd laten zetten. In 2004 werd uiteindelijk een 10 uur durende registratie van het concert op vier dvd’s uitgebracht. Door het verkopen van deze dvd kon het uiteindelijke doel van het evenement in ere gehouden worden, namelijk het binnenhalen van geld voor de armoede in afrika.