Hi.

Welkom op de site van Studio-T

Tim Knol opent opnamestudio in Gebouw-T

Tim Knol opent opnamestudio in Gebouw-T

Tim Knol opent opnamestudio in Gebouw-T

Vanaf 2 december kunnen muzikanten niet alleen bij Gebouw-T terecht om te oefenen of op te treden, maar ook om hun muziek in een professionele studio op te nemen. De studio, genaamd ‘T-Room’, wordt die vrijdag geopend door niemand minder dan succesvol singer/songwriter Tim Knol. Tim Knol verzorgt tevens later die avond een optreden in Gebouw-T.

Sinds de opening van Gebouw-T in januari dit jaar is er hard gewerkt om de studio in te richten. Met resultaat; de T-Room is een echte ‘state of the art’ geluidsstudio geworden. Het is voorzien van een compleet gerestaureerde SSL4000E mengtafel die afkomstig is van de Britse omroep BBC. Alle artiesten van naam en faam zijn met hiermee opgenomen, evenals het concert ‘Live Aid’. In deze tijd van digitalisering klinkt het wellicht vreemd in de oren dat er gekozen is voor een analoge mengtafel. Hoofd Techniek Cees Snellink zegt hierover: “Jaren geleden sprak ik Joe Zawinul, medeoprichter van de legendarische band Weather Report. Hij zei: "Ik bezit voor een vermogen aan de beste synthesizers en ze klinken allemaal op hun eigen manier fantastisch, maar ik componeer mijn muziek gewoon op een Steinway vleugel omdat dat het beste werkt". Oftewel: koken leer je ook niet bij Mc Donalds”.

Het zijn de studenten van de opleidingen Audiovisuele Producties (AV) en Podium- en Evenemententechniek (PET) van ROC Zoomvliet Studio die in deze unieke setting de kneepjes van het vak geleerd krijgen. De AV-studenten gaan voornamelijk aan de slag in de studio en de PET-studenten vooral in de zaal van Gebouw-T. De studenten werken tevens in het weekend tijdens concerten en dance-events om te assisteren met licht en geluid, zodat er een directe verbinding ontstaat tussen de lessen en de praktijk.

De samenwerking tussen Zoomvliet Studio en Gebouw-T heeft ervoor gezorgd dat Gebouw-T over tal van  mogelijkheden beschikt. Het gebouw is voorzien van alle mogelijke verbindingen: fiberoptiek, ethernet, coax en analoog bekabeling, die het mogelijk maken dat er van en naar elke ruimte in het gebouw muziek en video kan worden opgenomen  en weergegeven. Tevens maakt het een multimediale uitdaging mogelijk volgens de hoogste maatstaven. Gebouw-T vormt een plek waar  zowel studenten als kunstenaars de mogelijkheid hebben te excelleren en nieuwe mogelijkheden met betrekking tot licht-, geluid- en beeldcultuur te ontdekken.

Studio-T beschikt over twee aangrenzende opnameruimtes. Daarnaast wordt het ook mogelijk om direct live-opnames te maken van optredens op het podium, zowel in geluid als in beeld. 

Jett Rebbel "De ballast moet overboord"

Jett Rebbel "De ballast moet overboord"

The Slick Pit : 'Studio Gebouw-T kan zich meten met de beste in Nederland’

The Slick Pit : 'Studio Gebouw-T kan zich meten met de beste in Nederland’